Facebook  vecka 33

En liten udda obs, en delvis vit strandskata sträckte förbi.
 
 
Ett litet urval av bilder från de senaste dagarna.
 
En fantastiskt härligt och intensiv dag på Nidingen är snart slut. Efter att knappt fått 10 fåglar per dag slog det till ordentligt!! Vi har så här långt ringmärkt 301 fåglar, kan bli någon till när Uno Unger tar sista vadarrundorna. Bästa art blev Lövsångare med 268 ringmärkta, nämnas kan några ärtsångare, rödstjärtar, härmsångare, törnskata, trädgårdssångare, gulärla, drillsnäppa och kärrsnäppa mm. Totalt 16 arter. Nu blir det lite fågelbilder som avslutning.
 

Daniel Steen är med Uno Unger och 2 andra den 19 augusti

En dag med molnen som ett lock över oss idag, nordlig vind. Inte det bästa för att fånga fåglar vilket också märktes:)
Idag blev det bara 29 fåglar, inga kontroller från gårdagens alla lövsångare. Mest oväntade idag var nog en trädkrypare, tidigt fynd för höstsäsongen enl Uno Unger.
En vecka på Nidingen har snart gått för vårat gäng, nu har vi bara en morgon kvar här innan vi blir avlösta. Vi har njutit av det goa vädret, sällskapet, god mat, badat varje dag och hoppats på mer fågel i näten och i sträcket. Ett citat från i veckan ”jag är inte här för att bada utan för att fånga fågel!!” Detta sagt av en 7-åring:) Gårdagens nedfall var därför extra välkommet för oss alla. Som rookie på ön vill man inte åka hem utan att sett en tretåig mås men det ser ut mörkt ut på den punkten. Jag får helt enkelt komma åter till Nidingen! Jag avslutar med några bilder. Go natt!