Facebook  vecka 30

De yngre tjejerna(Molly, Ella och Emilia) har också flyttat alla burar från Playan till Västrevet där tången är bättre.
Det är inte så mycket fåglar på ön, men vi hoppas att lite fler vadare ska hitta hit senare i veckan!
Personalen består av: Rosmarie Dunia Jonasson Patrik Jonasson Ella Jonasson, Theo Jonasson, Molly Larsson, Moa Ivarsson, Mats Hagman, Sigge Hagman, Stella Hagman, Josefin Svendsen Fd Svenlert, Anton Svendsen, Edvin Svendsen, Emilia Svendsen
Kärt barn har många namn! Gulsångare, bastardnäktergal, gulbrösta eller härmsångare!
Denna skickliga, men gnälliga, härmare är en riktigt läcker fågel som fick en ring på benet av oss.
Idag kunde vi sätta upp näten i gryningen och det var en fantastiskt vacker morgon på Nidingen!
Tre stycken tumlare visade upp sig fint när dom fiskade bara 20 meter norr om ön och hoppade till och med några gånger!
Fortfarande inte så mycket fågel i näten, men härmsångaren gladde oss! Vi bestämde den till en vuxen fågel(2K+, vackert gul på bröstet och slitna fjädrar över lag)
 
Göran Andersson
Och på finska heter den ”guldbröst” – kultarinta … inte bara för att den är gyllengul på halsen utan kanske för att den har en gyllene stämma … guld i strupen?
Patrik Jonasson 
Sommarstiltje. Sol, blå himmel och ingen vind innebär lite fågel och gott om besökare på ön. Den tidiga morgonen gav ändå en mersmak av vad som kolla skall med ett axplock av våra svenska häckande tropikflyttare; Svartvit flugsnappare, sävsångare samt Lövsångare. Fantastiskt att dessa små varelser på ca 11 gram flyger på egen kraft till Afrika tur och retur varje år. En av anledningarna till att jag tycker fåglarna har så intressanta liv.
I övrigt så besöktes ön av flera nyfikna, Anton körde i vanlig ordning en av sina uppskattade guidningar. Besöker ni ön nån gång så är dörren alltid öppen för nyfikna som vill veta mer om vår verksamhet och fåglarna på ön.
P.S. Den snygga Lunnefågeln är fortfarande kvar på ön D.S.