Facebook  vecka 27 

Lite bilder från vad som gjordes praktiskt vecka 26 på Nidingen 😉
Ny sluss med lucka på labbet och utsläppet är numera någorlunda dragfritt.
Nytt lock till dagvattensbrunnen. Gångjärnen är i massiv mässing och av okänt ursprung. Någon som vet vad materialet ursprungligen används till? Handtaget är en bit slån som växt på ön.
Nytt lock till ålbrunnen. gångjärnen är inte klara utan de kommer förhoppningsvis Malin ordna med nästa vecka. Handtaget är också slån från ön men där skulpterade jag handtaget istället för att behålla den naturliga utformningen.
Brytblocket till vinschen är också restaurerat och jag hittade en fin gammal rörtång i vinschskjulet som jag bara var tvungen att restaurera. Någon som vet åldern på den?
Lite ringmärkningsbilder från veckan på Nidingen.
Oj, vad dagarna går fort här ute på Nidingen, alltid händer det något och det finns också en hel del som ska fixas.
I går morse så blev det en tur ut till kassunfyren Fladen för att kolla årets häckningar av tretåig mås. Häckningarna upptäcktes här ute 2015 och blev då den andra platsen i Sverige där de häckar förutom på Nidingen.
En av häckfåglarna på Nidingen är den charmiga och vackra tobisgrisslan, som här landar på bryggan med mat till sin hungriga ungar. Det här boet finns under bryggan, medan de flesta häckar i markholkar eller i slånbuskage.