Några bilder från en lugn vecka på Facebook 

tisdag 5//4  Uno Unger

Vi gjorde nyligen ett högst oväntat fjärilsfynd på Nidingen i den kylan som råder. Den hittade tydligen lite lä av vresrosbusken vid fågelstationen och kunde kanske hitta lite nektar i den blommande mattan med rysk blåstjärna. Normalt lyckas inte amiralen övervintra vintertid i Sverige. Troligen har den hittat något uppvärmt krypin här på Nidingen. Den såg lite blek ut så det troliga är väl att den har lyckats övervintra här på platsen.

onsdag 6/4 

Just nu ringmärkte vi årets första brandkronade kungsfågel på Nidingen. Det var en hane född förra året, alltså en 2K hane på ringmärkarspråket.
Reino Andersson, jag noterade att du sett den gamla skärfläckan på Getterön igår. Idag kan jag kontra med Nidingens äldsta fiskmås. Den märktes som liten unge av Tommy Järås med ring 7072664 den 6 juli 1996 och har sedan vuxen ålder häckat här på ön. Den sågs senast den 4 april 2019, men idag har jag återfunnit den i sitt revir och lyckats fotografera den. Vilken lycka! Den skall alltså fylla 26 år till sommaren!
Det svenska åldersrekordet lär ligga på 29 år och 6 månader, så låt oss nu hoppas att den får leva ytterligare några år och bli äldst i Sverige. Världens äldsta av arten var en dansk fiskmås som blev 33 år och 8 månader.

tordag 7/4  

Här en bild där det saknas något som jag tror har funnits på Nidingen sedan förra seklet. Är det någon bland alla besökare på Nidingen fyrplats som ser vad som har försvunnit.

lördag 8/4  

Trots det kalla och blåsiga vädret senaste dagarna hade igår den första ådan börjat ruva på sin äggkull ute på Västudden.

Klicka på bilderna så kommer ett bildspel upp. 😀