Några bilder från veckans Facebook med Sindre Magnusson och Dennis Kraft.

lördag 5/3

 

Annars så var det väl rätt lugnt, jo en rastande korp. Inte så vanligt på Nidingen ju. Vi ringmärkte även en ängspiplärka och en gärdsmyg. Tretåiga måsarna har inte kommit ännu. 
 

söndag 6/3

Inte så mycket fåglar som ringmärkts idag men tre blev det i alla fall och det blev tre olika finkarter. Det är domherre (hona), bergfink (också hona) samt grönfink (hane). Och så dök den första tretåiga måsen upp idag och satte sig i bo 5 i en av fönstren på östra gamla fyren. Nu väntar vi på att kompisarna också ska komma hit.

måndag 7/3
När det blir motljus och oskarpt….pilgrimsfalken… får man försöka utvinna en snygg siluett istället. För den inbitne Nidingen-fågelskådaren finns en lokal måttstock för vad som är ovanliga fåglar. Pilgrimsfalken ses då och då, men alltid kul. Korpen mer ovanlig, mera wow.
Toppskarven har ju blivit en rätt vanlig art på senare år och på Nidingen ser man just nu fler toppskarvar jämfört med den större släktningen storskarven. På Nidingen har man chans att se toppskarven på riktigt nära håll, så att man verkligen ser den snygga toppen på skarven!
 
tisdag 8/3
Ganska många snösparvar kvar, igår var det 25. Skärpiplärkorna tycker dom är besvärliga, bråk.
 
onsdag 9/3
Sångsvansfamilj rastade i Kausan. Arbetsfördelad omvärldsanalys eller längtan bort – åt var sitt håll?
Gäng med nyligen anlända tretåiga måsar som njöt av den vindstilla och molnfria solnedgången.
Solnedgångar och klassiska fågelmotiv tillför väl inget nytt…sliskigt värre, ja ja, nä nä. Men å andra sidan är det är precis så som vi har det här ute på Nidingen.
Hittade en död toppskarv idag, på Ostudden. Aldrig sett denna fågel så i detalj tidigare. Skulle gissa att pilgrimsfalken haft lunch.
9e mars fanns det minst 47 havstrutar på Nidingen – här är en. Öns silltrutarna har inte anlänt ännu, men ett exemplar sågs sträcka den 6e mars.
 
 
 

Klicka på bilderna så kommer ett bildspel upp. 😀